Animale neobisnuite din Antarctica

0
343

O lista cu animalele din Antarctica, cu cele care locuiesc permanent:

Albatrosul

Sursa imagine

Conform wikipedia este denumirea comună sub care sunt cunoscute păsările din familia Diomedeidae, care cuprinde circa 23 de specii, de la mărimea unei gâște până la mărimea unei lebede. Albatroșii se întâlnesc începând din regiunile arctice până la tropice. Numai trei specii de albatros se reproduc la nord de ecuator. Albatroșii pot sta luni de zile în largul oceanelor, putând dormi pe valuri. Păsările din această grupă, mulțumită aripilor lungi și înguste, sunt zburătoare excelente, putând plana timp îndelungat prin folosirea curenților de aer, fără a bate din aripi. Albatroșii sunt păsări răpitoare de o voracitate mare, hrănindu-se cu puii altor animale sau păsări marine.

Chira Arctica (Sterna paradisaea)

Sursa imagine | OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sterninele sunt păsări migratoare tipice, care sunt răspândite în regiunile de coastă de la tropice până în regiunile arctice. Subfamilia cuprinde 9 genuri cu 39 de specii.

Cormoranul Imperial/Antarctic cu ochi albaştri

Sursa imagine

Este un scufandator de exceptie atingand adancimi de peste 100 m

Pinguinii

Sursa imagine

Trăiesc în emisfera sudică şi, contrar percepţiei comune, nu toate sunt nişte creaturi mici, în alb şi negru, traiesc toata viata cu acelasi partener iar masculii clocesc ouăle

Petrelul

Sursa imagine

Animale ce se intorc pe uscat doar pentru inmultire

Caracatița gigantică antarctică (Megaleledone Setebos)

Sursa imagine

Este o caracatiță foarte mare, cu o distribuție circum-antarctică. Crește până la cel puțin 28 cm lungime de manta și 90 cm lungime totală. 

Marsuinul cu ochelari  (Phocoena dioptrica)

Sursa imagine

La baza sunt hipopotamii, ei desprinzându-se cu aproximativ 40 de milioane de ani în urmă.

Krillul Antarctic  (Euphausia superba)

Sursa imagine

Aceste crustacee sunt o parte importantă din zooplancton, hrana zilnică a unor animale precum balenelepisica de marerechinicrabi

Tardigradele

Sursa imagine

Pot supravietui in orice conditii chiar si in spatiu, sunt cele mai rezistente creaturi. Pot fi fierte, inghetate, iradiate dar nu vora muri. Sunt capabile sa se deshidrateze ramanand cu doar 3% cantitatea de apa dar daca vor fi hidratate din nou vor reveni la viata. Au un mecanism inteligent prin care isi opresc metabolismul.

Peştele de gheaţă (Channichthyidae)

Sursa imagine

Cryptopygus antarcticus

Sursa imagine

Mesonychoteuthis hamiltoni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here