Acasă Antarctica

Antarctica

Dintre toate continentele, Antarctica este cel mai misterios, cel mai putin studiat si cel mai indepartat continent. Inca de la descoperirea sa acest continet a starnit imaginatia cercetarilor, a captat mintea multor scriitori care au descris aceasta bijuterie inghetata un taram de poveste. Conform wikipedia Antartica are 14,0 milioane de km pătrați, este al cincilea continent ca suprafață, după Asia, Africa, America de Nord și America de Sud. Aproximativ 98 % din suprafața Antarcticii este acoperită de o pătură de gheață cu grosimea medie de 1,6 km.

Antartica ne ofera an de an descoperiri noi si o profunda meditatie si intelegere asupra schimbarilor climaterice dar si o perspectiva asupra unei lumi nestiute inca, a unei civilizatii pline de incarcatura istorica care poate a exista inainte ca noi sa ne facem aparitia in acest peisaj.

Momentan in acest tinut inghetat locuiesc foarte putini oameni motiv pentru care acestia folosesc fusul orar al tarii din care provin sau de multe ore fusul orar al tarilor apropiate Noua Zeelanda si Chile.

Maretia acestui loc este absolut coplesitoare, ghetari imensi, unii mai mici altii simple bucati de gheata plutind ca o barca in deriva toate aranjate intr-o ordine nefireasca dar in acelasi timp atent organizate sunt rupte dintr-o poveste demult apusa, o poveste in care dragonii stapaneau tinuturile iar oamenii ii hraneau.

O lume pura, nevinovata si neatinsa de om

Animale neobisnuite din Antarctica

0
O lista cu animalele din Antarctica, cu cele care locuiesc permanent: Albatrosul Sursa imagine

Misterele fascinante ale Antarctici

0
Timp de secole, Antarctica ne-a surprins imaginatia. De la primii exploratori istorici ai anilor 1800 pana la oamenii de...

Articole recente