Arabia Saudită a ascuns adevarul despre Coronavirus

0
199

Conform ministrul de interne al Turcie Arabia Saudită nu a anuntat nicio țară, despre amenințarea coronavirusului pe fondul pelerinajelor în țară, lăsând autoritățile turce să ia măsuri imediat după ce au confirmat primul caz în rândul celor care se întorceau de la Mecca,

“Arabia Saudită nu ne-a informat nici pe noi nici lumea intreaga despre niciun caz de virus mortal,

A DECLARAT SULEYMAN SOYLU PENTRU CANALUL DE ȘTIRI A HABER.

Mai mult de 15.000 de persoane venite din străinătate au fost puse în carantină în Turcia în 48 de cămine din 29 de provincii.

Soylu a spus că Ministerul de Interne a emis până în prezent un număr de 38 de avize pentru a preveni răspândirea focarului, adăugând că Turcia și-a închis granițele în multe țări înainte de izbucnirea impulsului.

“În această perioadă, ne concentrăm pe patru puncte fundamentale diferite, la fel ca restul lumii: supraviețuirea sistemului de sănătate, menținerea ordinii publice, asigurarea izolării sociale și continuarea lanțului de aprovizionare”

Când a fost întrebat dacă Turcia va anunța criza la nivel național, el a spus că nu va face acest lucru, dar că măsurile pot fi intensificate în funcție de răspândirea focarului.

Soylu a adăugat că Turcia este singura țară din lume în care funcționarii publici aduc direct servicii persoanelor în vârstă – aflate acum într-un caiet de sarcină din cauza focarului – adăugând că 320.000 dintre aceștia au fost ajutati, astfel încât să nu iasă din casa și să-și riște viața, deoarece coronavirus prezintă un risc semnificativ pentru ei.

Site-uri de dezinformare

De asemenea, Soylu a avertizat publicul să se ferească de sute de conturi de social media – cele mai multe legate de grupuri teroriste, precum FETO, PKK și DHKP-C – care răspândesc informații false și avertizari, spunând că ministerul ia măsuri legale împotriva lor pentru a proteja publicul de manipulare.

În Turcia, COVID-19 s luat 277 de vieți, în timp ce 15.679 de cazuri au fost confirmate clinic si cu laboratorul conform cnscbt.ro

După ce a apărut pentru prima dată în Wuhan, China, în decembrie Coronavirus s-a răspândit în cel puțin 175 de țări și teritorii. Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul de coronavirus o pandemie globală.

În ceea ce privește solicitanții de azil din apropierea granițelor turco-grecești, el a spus că peste 150.000 de oameni au trecut în Europa începând cu 28 februarie, iar un grup de 4.500 locuiesc în prezent lângă poarta de frontieră a Pazarkule a Turciei cu Grecia.

Luna trecută, Turcia a anunțat că nu va mai încerca să blocheze solicitanții de azil să intre în Europa pe uscat, afirmând că UE nu a reușit să-și respecte promisiunile în cadrul unui acord din 2016 privind emigranții.

Turcia găzduiește în prezent peste 3,6 milioane de refugiați sirieni, devenind astfel cea mai bună țară care găzduiește refugiați din lume.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here