Bateria din Bagdad pare sa indice o civilizatie antica capabila sa genereze electricitate

0
232

Bateria din Bagdad pare să indice că, acum două mii de ani, cel puțin o civilizație cunoștea electricitatea, învățase cum să o genereze și știa cum să o stăpânească.

În 1938, un arheolog austriac Wilhelm Konig a făcut o descoperire uluitoare în subsolul unui muzeu din Bagdad. Un vas mic de lut galben strălucitor care datează de mai bine de două mii de ani și conține un cilindru de cupru. Marginea cilindrului a fost sudată.

Sursa

Bara de fier care a fost suspendată în centrul cilindrului de cupru a arătat dovezi de coroziune. Potrivit lui Konig, oala de lut nu era altceva decât o baterie electrică veche.

Sursa

Konig a găsit, de asemenea, vaze din cupru placate cu argint în Muzeul Bagdad, datând cel puțin 25.000 î.Hr. C. La ce foloseau egiptenii bateriile? Cercetătorii consideră că bateriile (dacă aceasta este funcția lor) au fost folosite pentru a galvaniza obiecte, cum ar fi așezarea unui strat de metal (aur) pe suprafața altui (argint), metodă încă folosită în Irak. Bateria din Bagdad sau bateria Parthian este un set de trei artefacte găsite împreună: o oală ceramică, un tub de cupru și o bară de fier.

Sursa

Unii cercetători au presupus că obiectul a funcționat ca o celulă galvanică, posibilă folosită pentru electroplacare, sau o formă de electroterapie din acea perioadă. O explicație alternativă este aceea că a servit ca un vas de depozitare pentru sulurile sfinte.

Conform multor teorii, Partienii au moștenit acest tip de tehnologie de la o civilizație mult mai veche. În același timp, baterii similare ca acestea pot fi plasate în Egiptul antic, deoarece există multe descoperiri anormale din alte regiuni care sugerează utilizarea electricității de către multe civilizații antice.

Bateria din Bagdad face foarte plauzibilă ipoteza că civilizațiile antice au inventat aceste dispozitive cu mai mult de 1.700 de ani înainte ca Alessandro Volta să inventeze bateria chimică modernă.

Sursa