Cele mai ciudate mistere nesoluționate ale tuturor timpurilor

0
184

Dispariția zborului 370 al companiei aeriene malaeziene

Ultimul din această colecție de mistere nesoluționate a avut loc pe 8 martie 2014, în timp ce zbura din Malaezia spre China, un Boeing 777 care transporta 239 de pasageri și membri ai echipajului pare să dispară în aer.

Primul ministru al Malaeziei a refuzat să comenteze altceva decât să spună că aeronava a dispărut peste Oceanul Indian. Lipsa unei declaratii oficiale a generat multiple teorii, multe dintre ele fiind considerate „teorii ale conspirației”, care, potrivit profesorului Harvard, Cass Sunstein, sunt un produs natural al „situațiilor oribile și dezastruoase, deoarece astfel de evenimente îi fac pe oameni supărați, temători și gata pentru a gasi o țintă. ”

Teoriile includ deturnarea, capturarea de către Statele Unite, sinuciderea echipajului (s-a raportat că pilotul avea probleme conjugale), un incendiu la bordul aeronavei, intrarea verticală în mare, un atac de meteoriți sau chiar o răpire extraterestră.

În pofida trecerii anilor și a cheltuielilor de 160 de milioane de dolari care parcurgeau mii de mile pătrate de ocean, dispariția zborului 370 de la Airlines Airlines și a celor 239 de persoane la bord rămâne un mister. 

Evenimentul Tunguska

În dimineața zilei de 30 iunie 1908, pe o suprafață de 770 km pătrați de pădure în Siberia, Rusia a fost aplatizată de ceea ce ar fi părut a fi o explozie, cu excepția faptului că nu au existat martori și nici alte dovezi. Fenomenul, cunoscut sub numele de „evenimentul Tunguska”, a fost clasificat de oamenii de știință drept cel mai mare „eveniment de impact” (ceea ce înseamnă un impact înregistrabil între două obiecte astronomice, cum ar fi un asteroid și pământul) din istoria înregistrată. Cu toate acestea, niciun „crater de impact” nu a fost găsit vreodată.

Astfel, oamenii de știință nu pot decât să creadă ceea ce s-a întâmplat, adica un asteroid a explodat pe pământ, iar distrugerea care a avut loc a fost rezultatul efectelor ulterioare.

Nava fantomă: Mary Celeste

La 4 decembrie 1872, o navă britanico-americană numită „ Mary Celeste ” a fost găsită goală și prinsă în Atlantic. S-a dovedit a fi demn de mare și cu încărcăturile sale complet intacte, cu excepția unei bărci de salvare. Dar de ce?În noiembrie 1872, Mary Celeste a pornit din New York, spre Genova, Italia. Ea a fost condusă de căpitanul Benjamin Briggs și de șapte membri ai echipajului, inclusiv soția lui Briggs și fiica lor de 2 ani. Livrările la bord au fost suficiente pentru șase luni și luxoase – inclusiv o mașină de cusut și un pian vertical.

Comentatorii în general sunt de acord că pentru a precipita abandonarea unei nave vaporoase, trebuie să fi apărut o circumstanță extraordinară și alarmantă. Cu toate acestea, ultima intrare în jurnalul zilnic al navei nu dezvăluie nimic neobișnuit, iar în interiorul navei, toate păreau a fi în ordine.

Teoriile de-a lungul anilor au inclus atacul piraților și un atac al unei caracatițe gigantice sau al unui monstru marin. În ultimii ani, oamenii de știință au propus teoria conform căreia fumurile din alcool la bord au provocat o explozie care, ca urmare a unei anomalii științifice , nu a lăsat în urmă semne de arsură, dar a fost suficient de îngrozitoare încât Briggs a ordonat tuturor să intre în barca de salvare. 

Sursa