Cele mai mari miste din istoria umanitatii ramase neelucidate

0
463

Atlantida

Oașul pierdut al Atlantidei este unul dintre cele mai vechi și mai mari mistere ale lumii. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să localizeze Atlantida, despre care se crede că s-au scufundat după un cutremur sau un tsunami.

Sursa

Filozoful grec Platon a descris Atlantida drept o insulă mare situată în apropiere de stânca Gibraltarului. Printre celelalte trăsături ale sale, Atlantida era plină de cetățeni frumoși, un templu inchinat zeului Poseidon și ziduri concentrice și canale.

Până în prezent, nimeni nu a reușit să găsească orașul. Nenumărați istorici și exploratori au încercat expediții pentru a găsi insula subacvatică, dar indiferent dacă se afla în America de Sud (așa cum s-a raportat recent), în largul Insulelor Grecești sau în apropierea Antarcticii, Atlantida a rămas și este unul dintre cele mai mari mistere ale istoriei umane.

The Bog Bodies (vezi wikipedia)

Trupurile bogate sunt cadavrele umane păstrate în mod natural, care au fost găsite în bălțile Sphagnum din Europa de Nord. În loc să se descompună, mlaștina oferea condițiile perfecte pentru păstrarea corpurilor, lăsând pielea și organele interne relativ intacte.

Sursa

Mii de cadavre găsite pot fi datate din epoca fierului. Se crede că trupurile sunt victime ale ritualurilor păgâne sau a unei forme de pedeapsă. Cu toate acestea, nu există dovezi concludente cu privire la motivul pentru care miile de cadavre au fost aruncate la gunoi, mai ales că aceste cadavrele au fost găsite în toată Germania, Irlanda, Marea Britanie, Olanda și Danemarca.

Jack Spintecatorul

Cel mai notoriu criminal din toate timpurile, identitatea lui Jack rămâne încă unul dintre cele mai mari mistere din istoria crimei.

Victimele erau alese din rândul femeilor care munceau ca prostituate. Crimele se petreceau fie în timpul nopții, fie dimineața devreme, în locuri publice sau semi-publice. Gâtul victimei era tăiat după ce i se mutila trupul.

Sursa

Teoriile susțin că victimele erau mai întâi strangulate pentru a fi reduse la tăcere, lucru ce explică lipsa sângelui de la locul crimelor. Scoaterea organelor interne din trupurile a trei victime i-a determinat pe oficiali să presupună că ucigașul avea cunoștințe de chirurgie conform wikipedia.

O poza despre cum ar fi aratat:

Sursa

Regele Arthur

Regele Arthur, o sabie în piatră, magul său credincios, Merlin și o masă rotundă de cavaleri . Se pare că, întreaga poveste a regelui Arthur a fost creată pentru a stimula moralul trupelor englezesti.

Mitologia provine din diverse surse literare, care îl glorifică pe Arthur ca rege care a condus o victorie asupra saxonilor și a creat un imperiu asupra Angliei, Irlandei, Islandei, Norvegiei și Galiei în secolul al șaselea.

Sursa

Există dovezi care sugerează că Arthur ar fi putut fi un personaj complex, cu cele mai multe aspecte ale unui comandant roman, Lucius Artorius Castus, care a trăit în secolul al II-lea. În ciuda credinței larg acceptate că regele Arthur a fost o creație fictivă, există încă un număr de oameni care au alta parere despre acesta.

Stonehenge

Stonehenge se află pe Câmpia Salisbury din Wiltshire, Anglia. Acesta conține numeroase pietre de piatră sculptate care cântăresc fiecare șase tone și sunt stivuite una peste alta.

Sursa

Arheologii au constatat că monumentul din piatră datează din anii 2500 – 3000 î.Hr. și cred că a fost ridicat de locuitori neolitici.

Scopul și creația lui Stonehenge rămâne încă unul dintre cele mai dezbătute și mai mari mistere ale istoriei umane. Astfel, teoriile sunt ample. Unii cred că este un rezultat al mișcării glaciare sau al unui miracol creat de om, în timp ce alții cred că prezice invazia extraterestră sau este un loc plin de puteri vindecătoare.\

Cea mai acceptată teorie este că Stonehenge este un teren de înmormântare. Acest lucru a fost demonstrat de dovezile arheologice din 2008, când rămășițele incinerate din jurul sitului s-au potrivit cu data estimată creării sitului arheologic.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here