De ce timp de 200 de ani manualul de sex al lui Aristotel, a fost interzis ?

0
263

Credeți sau nu, există o carte de educatie sexuală veche de 400 de ani, cu o mulțime de sfaturi curioase și interesante cu privire la chestiuni sexuale, care arată miturile absurde pe care oamenii de atunci le credeau. În acest articol, aruncăm o privire rapidă asupra acestei lucrări ciudate și controversate.

Nu cu mulți ani în urmă, un vechi manual sexual a fost licitat în Regatul Unit. Puțină lume știa despre existența acestuia, deoarece cartea a fost interzisă în secolul al XVII-lea. De ce? Același motiv ca întotdeauna: sexul a fost și este încă un subiect tabu. Cenzorii vremii credeau că fac o favoare societății, împiedicând orice informație pe această temă să devină populară.

Acest manual sexual a fost distribuit în mod liber în 1960. Este deosebit din două motive:

Primul motiv este că numele său original a fost Manualul sexual al lui Aristotel. 

Al doilea motiv este că acesta conține sfaturi erotice curioase .

În realitate, nu există nicio certitudine că Aristotel a scris-o . Cineva a folosit probabil numele filosofului grec pentru a face cartea mai vandabila sau pentru a permite distribuirea ei. Acesta reflectă mentalitatea timpului în care a fost scrisă, ceea ce este aproape absurd în comparație cu ceea ce oamenii știu astăzi despre sex.

O interdicție ciudată

Nu este încă clar de ce a fost interzis acest manual sexual, deoarece majoritatea textelor sale respectă principiile creștine. Poate cineva s-a gândit că doar vorbind despre subiect ar putea declanșa gânduri obscene sau degenerate.

Acest manual sexual descrie copulația ca o cunoaștere trupească , care este complet naturală în rândul bărbaților și femeilor și are scopul de a procrea un copil. De asemenea, oferă sfaturi despre cum să determina sexul unui copil și cum sa se prevena orice deformare a nașterii.

Cartea, de exemplu, încurajează femeile să se întindă pe partea dreaptă după ce au avut relații sexuale, dacă vor să aibă un băiat. Pentru a avea o fată, o femeie trebuie să se întindă pe partea stângă. De asemenea, indică perioada cea mai favorabilă a anului pentru a procrea copii de un anumit sex .

Manualul sexual și abordarea sa

Deși se concentrează în principal pe reproducere, include și câteva sugestii pentru a avea o viață sexuală satisfăcătoare. De exemplu, se spune că sexul ajută la clarificarea minții și la lăsarea melancoliei deoparte, dar numai atunci când este legitimă și se face cu măsură.

De asemenea, textul clarifică faptul că, dacă nu faceți sex în mod regulat, se pot manifesta probleme de vedere, precum și amețeli și alte afecțiuni severe, în special la bărbați. În contrast, cartea spune că, dacă oamenii au prea multe relații sexuale, corpul lor tinde să se „usuce” și acest lucru reduce durata de viață. Ca exemplu, manualul menționează vrăbiile de casă, care sunt active sexual și trăiesc doar trei ani.

Mai mult, susține că aspectul fizic al copilului va depinde de gândurile mamei. De exemplu, dacă se gândește la ființe terifiante după sex, bebelușul s-ar putea naște cu deformări ale buzelor sau păr în limbă. Prin urmare, recomandă femeii să se uite la soțul ei și să se gândească la el, astfel încât copilul să arate ca el.

Alte avertismente și recomandări

Vechiul manual sexual afirmă că femeile ar trebui să evite să mănânce prea multe alimente grase sau picante, deoarece „încălzesc prea mult corpul” și le trezesc mai mult. Cu toate acestea, manualul încurajează femeile să facă pe plac soților lor, ceea ce ar împiedica bărbații să cadă în brațele obscene ale unei „prostituate mincinoase”.

Manualul sexual recomandă soților să lase grijile deoparte atunci când sunt pe punctul de a face sex, să-și încurajeze partea „animală” și să folosească fantezia pentru a o face mai plăcută. Cu toate acestea, cartea recomandă să nu întrețină relații sexuale prea des, deoarece femeile, în general, sunt mai fericite cu raporturi sexuale mai puține, dar bune, decât multe si rele.

De asemenea, menționează că, odată ce „omul a făcut ceea ce natura l-a motivat să facă”, el trebuie să fie atent să nu părăsească patul prea curând. Potrivit autorului, făcând acest lucru, există riscul de a face pântecele feminin prea rece, ceea ce poate duce la „consecințe periculoase”. Mai mult, observă că infidelitatea este coruptă și produce numai boli.

Deși acest vechi manual sexual nu este tocmai Kamasutra, ne ajută să înțelegem unele dintre ideile pe care cultura noastră în continuă evoluție le-a acceptat, răspândit sau cenzurat. Dacă încercăm să înțelegem trecutul, vom putea să înțelegem mai bine lumea de astăzi și să ne pregătim pentru viitorul nostru ca societate.

Sursa