Doi medici infectati cu COVID-19, s-au trezit din comă cu pielea neagră din cauza unor medicamente

0
300

Doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 și-au văzut pielea de culoare inchisa după ce au fost readusi din pragul morții. Dr Yi Fan și Dr. Hu Weifeng, amândoi 42 de ani, au fost infectati cu noul coronavirus în timp ce tratau pacienții la Spitalul Central Wuhan în ianuarie.

Culoarea lor anormală a pielii este cauzată de unele dezechilibre hormonale după ce ficatul lor a fost deteriorat de virus, a spus medicul lor in presa chineză.

Cei doi medici au fost diagnosticați amândoi pe 18 ianuarie. Aceștia au fost duși mai întâi la spitalul pulmonar Wuhan și apoi transferați la sucursala Zhongfa Xincheng a spitalului Tongji, potrivit CCTV.

ECMO este o procedură drastică de susținere a vieții care înlocuiește funcția inimii și a plămânilor prin pomparea oxigenului în sângele din afara corpului. Vorbind la CCTV de pe patul său de spital, luni, dr. Yi a spus că în mare parte și-a revenit dupa ce a urmat aceasta procedura. El a spus că se poate ridica din pat normal, dar încă se chinuia să meargă independent.

Dr. Yi a mărturisit că încercarea de combatere a bolii moarte l-a traumatizat, într-o anumită măsură. El a spus unui reporter:

Când am luat cunoștință pentru prima dată de virus, mai ales după ce am aflat despre starea mea, m-am simțit speriat. Am avut deseori coșmaruri.

Sursa

Acum este îngrijit într-un cabinet obișnuit.

Filmul difuzat de postul de televiziune din Beijing arată dr. Zhan Qingyuan de la Spitalul de Prietenie China-Japonia, vorbind cu doctorii Yi și dr Hu în secțiile lor, pe 6 aprilie, la spitalul Tongji.

Dr. Hu nu a putut să vorbească la acea vreme din cauza sănătății sale proaste, dar a dat mâna cu Dr. Zhan pentru a-și exprima recunoștința.

Starea doctorului Hu era mai gravă.

Dr. Hu a urmat terapia ECMO în perioada 7 februarie – 22 martie și și-a recăpătat capacitatea de a vorbi pe 11 aprilie. El este încă îngrijit în secțiile de terapie intensivă din același spital ca Dr. Yi.

Dr. Li crede că pielea celor doi medici s-a întunecat din cauza unui tip de medicament pe care l-au primit la începutul tratamentului. El a adăugat că unul dintre efectele secundare ale medicamentului este schimbarea culorii pielii. Nu a numit medicamentul.

Dr. Li se aștepta ca culoarea pielii ambilor medici să revină la normal după ce funcția ficatului lor se va îmbunătăți.

Sursa