Harta care arata cum era Antarctica inainte sa fie acoperita de gheata – VIDEO

0
360

Harta amiralului turc Piri Reis a ridicat inca din 1929 numeroase semne de intrebare. A fost descoperita de catre teologul Gustav Deissman in palatul TopKapi din Istanbul. Aceasta descria cu o acuratete impecabila coastele celor două Americi, ba, mai mult, Antarctica parea ca este neacoperita de gheata (acum 6.000 de ani, susțin sursele)

Harta a fost întocmită și semnată de cartograful turc Hagji Ahmed Muhiddin Piri , numit Piri Reis, și este datată din 1513 d.Hr. Reis a fost un amiral în marina turcă, un marinar cu experiență și un cartograf, care a susținut că a folosit 20 de hărți sursă și diagrame pentru a construi harta, inclusiv 8 hărți ptolemaice, 4 hărți portugheze, o hartă arabă și o hartă de Christopher Columbus.

De la descoperirea sa, harta Piri Reis a stârnit atât intriga, cât și controverse, mai ales datorită prezenței a ceea ce pare a fi o reprezentare a Antarcticii cu 300 de ani înainte de a fi descoperită. O altă față – dacă nu chiar mai interesantă a aspectului Antarcticii – este că pare să arate masa de pământ înainte de a fi acoperită cu gheață, acum 6000 de ani.

Grecii au reușit să creeze hărți cilindrice pe baza cunoștințelor lor despre un pământ sferic, deși proiecția mercatorială nu a fost folosită de europeni până mai târziu în secolul al XVI- lea și au putut, de asemenea, să folosească astronomia și geometria pentru a calcula latitudinea și longitudinea insa pentru acele vremuri aceasta harta ramane ingropata intr-un mister adanc.

Sursa: Wikipedia

Civilizație nedescoperită?

Sursa

Adevarata intrebare se leaga de ceea ce pare a fi continentul Antarctica. Daca reprezentarea grafica este continentul inghetat atunci avem de a face cu o civilizatie preistorica si nedescoperita cu tehnologii avansate si intelgenta. Inca ramane un mister si un subiect de discutie.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here