Locuri uimitoare dar in acelasi timp misterioase

0
346

Devil’s Bridge (Kromlau, Germany)

Devil’s Bridge (Kromlau, Germany)

Shutterstock

Există mai multe locuri din întreaga lume care au fost numite „Podul Diavolului”, din cauza unui fel de legătură supranaturală, dar cel mai cunoscut este localizat în orașul german Kromlau. Cunoscut sub numele de Rakotzbrücke în germană, podul a fost comandat în 1860. Formează un cerc perfect cu propria sa reflexie în apa, o lucrare considerată posibilă doar într-un basm.

Stone Spheres (Palmar Sur, Costa Rica)

Stone Spheres (Palmar Sur, Costa Rica)

Shutterstock

Numite și bile de piatră, sferele de piatră din Costa Rica rămân unul dintre cele mai mari mistere din arheologie. Cel mult 300 de sfere, care sunt aproape perfect rotunde, au fost dezvăluite de lucrătorii care au curățat un câmp în anii ’30. Cântăresc până la 16 tone. Sunt aparent create de om și, deși nimeni nu știe cu adevărat cum sau de ce au fost făcute de o cultură indigenă străveche, se crede că au fost folosite ca statut decorativ. Vizitatorii pot vedea multe dintre pietrele originale la muzeul și situl arheologic din Palmar Sur.

Sea of Stars (Vaadhoo Island, Maldives)

Shutterstock

Cunoscute sub numele de Marea Stelelor, apele din jurul insulei Vaadhoo, parte a Maldivelor din Oceanul Indian, au pus pe un spectacol magic nocturn. Când sunt deranjate, miliarde de microorganisme bioluminiscente numite dinoflagelate emit în apă o strălucire albăstruie, la fel ca licuricii acvatici. Când condițiile sunt bune, aceste lumini plutitoare pot rivaliza cu splendoarea unui spectacol de artificii spectaculos.

Salar de Uyuni (Bolivia)

Shutterstock

Cel mai mare platou de sare din lume, Salar de Uyuni din Bolivia, se întinde pe mai mult de 4.000 de mile pătrate. Este extrem de plat, iar cerul albastru limpede și lipsa plantelor sau a animalelor ajută la crearea unei suprafețe asemănătoare oglinzii în timpul sezonului umed. În sezonul uscat, câmpia devine împodobită cu un model fascinant de fisuri poligonale care arată ca gresia, făcându-l unul dintre cele mai fascinante locuri de pe Pământ.

Pine Gap (Australia)

Shutterstock

În esență, Zona 51 din Australia, Pine Gap este o bază de supraveghere prin satelit, operată în comun de guvernele SUA și Australia. Când a fost deschis în anii ’70 î n timpul Războiului Rece, publicului i s-a spus că este o instalație de cercetare spațială în locul unei operații de spionaj. Astfel, a devenit legată de multe teorii ale conspirației. Există, de asemenea, legende ale observațiilor extraterestre în apropierea bazei, care este încă operațională în prezent.

The Nazca Lines (Peru)

The Nazca Lines (Peru)

Shutterstock

Cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, oamenii vechii nazcați din Peru au sculptat modele gigantice a peste 800 de oameni, animale, plante și creaturi mitice în câmpia deșertului folosind doar instrumente primitive. Unele dintre ele sunt la o distanță de 30 km. Au captivat multă vreme oamenii, deoarece design-urile lor complexe sunt vizualizate cel mai bine de sus. În ciuda faptului că au fost studiate de oamenii de știință de aproape 100 de ani, funcția lor este încă necunoscută.

Marfa Lights (Marfa, Texas)

flickr.com

Fantome, OZN-uri, zâne – timp de mai bine de 100 de ani, spectatorii au încercat să identifice luminile sclipitoare care apar noaptea în afara orașului Marfa din Texas, micul West. Apărând ca niște lumini strălucitoare, pline de culoare, care pulsează sau scârțâie prin cerurile întunecate și largi din Texas, Marfa Lights a captivat toată lumea, de la cowboy la actorul James Dean, care i-a văzut în timp ce filma filmul „Giant”. Ce sunt luminile și modul în care sunt create rămâne un mister, dar orașul le sărbătorește în fiecare an la festivalul său anual de lumini Marfa.

Magnetic Hill (Ladakh, India)

Shutterstock

Dealurile magnetice sau dealurile gravitaționale sunt iluzii optic care fac ca un drum ce pare a fi în pantă în sus din cauza peisajului din jur este de fapt în pantă în jos, astfel încât mașinile, autobuzele și alte vehicule par să se rostogolească în sus în defavoarea gravitației. Superstiția locală a susținut că drumul a condus oamenii la cer, în timp ce alții cred că dealul are o forță magnetică ce interfereaza și cu trecerea aeronavelor. Există exemple ale acestui fenomen în întreaga lume, dar unul dintre cele mai cunoscute dealuri magnetice este situat în apropierea orașului Leh din Ladakh, India.

Door to Hell (Turkmenistan)

Door to Hell (Turkmenistan)

Shutterstock

În urmă cu aproape 50 de ani, în deșertul din nordul Turkmenistanului s-a deschis un crater aprins și înflăcărat. Craterul Darvaza, cunoscut și sub numele de „Ușa în iad”, arde încă și astăzi, iar noaptea strălucirea lui poate fi văzută de la kilometri distanță. Se crede că acest crater a fost creat de o găurire a gazelor naturale rusești în care inginerii au dat foc pentru a opri răspândirea gazelor periculoase, fără să știe cât timp ar arde focul.

Devils Tower National Monument (Wyoming)

Devils Tower National Monument (Wyoming)

Shutterstock

Devils Tower este o caracteristică geologică care iese în evidență în jurul regiunii Black Hills din Wyoming și a devenit primul monument național din țară în 1906. Acest site este considerat sacru pentru mai multe triburi autohtone americane și calitatea sa mitică a condus la apariția sa în filmul S.F. „INTALNIRE DE GRADUL 3”. Este încă locul pentru ceremoniile, precum și o destinație populară pentru pasionații de alpinism.

Crooked Forest (Poland)

Crooked Forest (Poland)

Shutterstock

Aproximativ 400 de pini au fost plantați in acesta padure din Polonia în jurul anului 1930 și au crescut cu o cotă de aproape 90 de grade de la baza lor. Unii cred că o tehnică sau un instrument uman a fost de fapt folosit pentru a face ca pomii să se curbeze în acest fel, în timp ce alții speculează că o furtună de zăpadă de iarnă ar fi putut oferi copacilor forma lor interesantă