Lumini albastre ciudate apar pe cerurile din întreaga lume

0
254

Niste lumini ciudate albastre au fost surprinse pe cerul din Spania până în SUA și Australia. Un videoclip din orașul Madrid din Spania arată o lumina ciudata de culoare albastra deasupra blocurilor de apartamente.

De când filmările au apărut pe 20 martie, zeci de oameni au raportat că au văzut o lumina similară. Un alt videoclip realizat pe 1 aprilie pare să arate exact aceleași lumini care apar deasupra orasului New York. Cu trei zile în urmă, un alt user / wizvrdhd a postat trei imagini cu ciudată lumină albastră deasupra orasului Pennsylvania.

Sursa: dailystar.co.uk

Acum văd mai multe postări despre aceste lumini albastre care apar în toată lumea.”

Și chiar ieri, un alt user de pe Reddit a postat o poză cu o lumină albastră înconjurată de puncte care zburau pe cer în Australia de Vest.

Nu este clar ce sunt aceste lumini. În trecut, teorii similare au fost atribuite luminilor insa acestea proveneau de la cluburile și locurile de noapte din diferitele orase insa, cu majoritatea țărilor de pe glob, inchise datorita situatiei actuale e foarte putin probabil

Teoreticienii conspirației au oferit imediat explicații în secțiunile de comentarii:

„Gândurile mele sunt că nu sunt extratereștri, ci noua tehnologie guvernamentală este testată”, a scris un utilizator. Un altul a sugerat că este „poate o încercare a lui Elon Musk”.

Dar un al treilea user a avut o explicație mai inteligibilă.

El a spus că luminile pot apărea în mod natural datorită unui efect numit efect piezoelectric.

„Dacă plăcile mari de cristal de cuarț din crusta de pământ se comprimă într-un unghi specific, acestea determină un câmp electric mare si genereze un echivalent local al unei aurore pe cerul noptii”

„Acestea pot fi observate foarte rar (unghiul de compresie necesar este specific) în jurul unor cutremure mari.”

SUA au fost lovite de mai multe cutremure în ultimele săptămâni, dar mai ales de-a lungul coastei de vest ce a dus la sunetele ciudate auzite acum cateva luni.

Spania și Australia insa nu au avut, asemenea, cutremure, ceea ce poate crea întrebări în jurul explicației științifice.

Sursa