Manipulare prin frica

0
212

Ce este controlul minții?

La sfârșitul anilor 1980, cea mai interesantă cercetare pe care am început să o explorez a fost asupra efectelor minții mai exact, asupra controlului minții . Interesul meu a apărut în urma utilizărilor informațiilor publicate în anii ’70, de programele CIA din acest domeniu. În același timp, posibilitățile pentru aceste noi tehnologii au fost și ele interesante. Stimularea performanței umane optime, învățarea accelerată, meditația, relaxarea și concentrarea ar putea fi îmbunătățite. De fapt, chiar și așa-numitele stări modificate ar putea fi îmbunătățite sau chiar stimulate. Posibilitățile cele mai fascinante, cu toate acestea, au fost și mai uimitoare.

Controlul minții și al corpului

Frecvențele predominante ale undelor cerebrale indică tipul de activitate care se desfășoară în creier. Există patru grupuri de bază ale frecvențelor undelor cerebrale care sunt asociate cu majoritatea activității mintale. Primele unde beta, (13-35 Hertz sau impulsuri pe secundă) sunt asociate cu activitatea normală. Capătul înalt al acestui interval este asociat cu stresul sau stările agitate care pot afecta abilitățile de gândire și raționament.

Al doilea grup, valorile alfa (8-12 Hertz), pot indica mai multă relaxare. Frecvențele alfa sunt ideale pentru învățarea și energia focalizată a formei de viață. 

Al treilea nivel, freceventele theta (4-7 Hertz), indică imagini mentale, acces la amintiri și focalizare mentală internă. Această stare este adesea asociată cu copiii mici, modificarea comportamentului și stările de somn / vis.

 Ultimele frecvente sunt undele delta (.5-3 Hertz),acestea se găsesc atunci când o persoană este în somn profund.

Regula generală este că frecvența predominanta a creierului va fi cea mai mică, în termeni de impulsuri pe secundă, atunci când este relaxată și cea mai mare atunci când oamenii sunt cei mai atenți sau agitați.

Ce este antrenamentul?

Stimularea externă a creierului prin mijloace electromagnetice poate face creierul să fie antrenat sau blocat în fază cu un generator de semnal extern. Undele cerebrale predominante pot fi conduse sau împinse în noi tipare de frecvență prin stimulare externă. Cu alte cuvinte, driverul de semnal extern sau generatorul de impulsuri antrenează creierul, depășind frecvențele normale și provocând modificări ale undelor creierului. Modificările undelor cerebrale provoacă modificări în chimia creierului; care apoi provoacă modificări ale rezultatelor creierului sub formă de gânduri, emoții sau condiții fizice.

manipularea creierului poate fi benefică sau dăunătoare pentru individul afectat în funcție de nivelul de cunoștințe sau de intențiile persoanei care controlează tehnologia.

Este posibil să antrenați conștiința?

Pregătirea conștiinței este, de asemenea, o temă importantă în culte, organizații religioase și altele care urmăresc „noua epocă”. Știința a dobândit o mai bună înțelegere a modului în care funcționează mintea și creierul, astfel încât ceea ce a durat ani, sau chiar zeci de ani, pentru a realiza, poate fi acum stăpânit în săptămâni, zile sau chiar minute. De exemplu, în 1996 a fost dezvoltată o metodă și un aparat pentru utilizarea în realizarea stărilor de undă cerebrală alfa și theta și efectarea stărilor emoționale pozitive la om.

Doi ani mai târziu, a fost emis un alt brevet care ar putea crea stări de conștiință dorite: În formarea unei persoane pentru a reproduce astfel de stări de conștiință fără stimulare audio suplimentară, aceste stări pot fi transferate de la o ființă umană la alta, prin impunerea EEG a unei persoane, suprapus pe semnalele stereo dorite și pe o altă persoană, prin inducerea unui fenomen de bătăi binaurale .

Este posibilă transferul gândirii?

Acest lucru este interesant prin faptul că vorbește despre ideile la care a făcut referire anterior militarii în schimbarea memoriei unei persoane prin impunerea de semnale manipulate de computer, care s-ar integra cu memoria normală a unei persoane. Posibilitatea de abuz este evidentă, iar oportunitatea de avansare personală este de asemenea mare.

Luați în considerare posibilitatea de a câștiga educație prin transferul de date direct în creierul uman prin aceste noi metode, mai degrabă decât prin metodele standard de învățare. O considerație serioasă în dezvoltarea acestor tipuri de sisteme de transfer de memorie va fi faptul că ocolește filtrele intelectuale normale – sunt depuse în creier ca fapt, fără întrebare sau luare în considerare atentă. Ce se întâmplă când informațiile noi intră în conflict cu informațiile existente? Ar fi posibil să includem informații ascunse menite să influențeze în mod nejustificat lucrurile precum credințele religioase, politica sau consumul de bunuri și servicii sau politică?

Întrebările etice abundă

Posibilitățile sunt imense, iar întrebările etice și morale în jurul acestor chestiuni sunt la fel de mari. Nu mai putem evita dezbaterea; de fapt, dezbaterea rămâne mult în urma progreselor științifice. Între timp, există câteva lucruri simple pe care le-am putea face cu toții pentru a ne îmbunătăți capacitatea de învățare a noastră sau a copiilor noștri, prin aplicarea unor cunoștințe simple și disponibile. De exemplu: „cercetătorii de la Centrul pentru Neurobiologia învățării și memoriei de la Universitatea din California, Irvine, au stabilit că 10 minute de ascultare a unei sonate cu pian Mozart au ridicat coeficientul de măsurare al studenților cu până la nouă puncte.” Acesta este un lucru simplu dar cu mare folos pentru oricine dorește să se perfecționeze.

Utilizarea media

Radio, TV, Internet, rețeaua electrică, telefoanele sau orice alt purtător electromagnetic pot fi utilizate pentru a transporta un semnal care va influența comportamentele majorității oamenilor aflate în imediata apropiere a semnalului. Ceea ce poate face astfel de semnale este să determine o persoană, de exemplu, să cadă într-o stare modificată .

Oscilând un semnal într-un anumit mod, stările emoționale pot fi ușor schimbate, astfel încât reacția la publicitate, propagandă politică sau „știri” să fie așa cum a fost prevăzutĂ de cei care generează semnalul .

Cu alte cuvinte, este vorba despre control și manipulare. Este foarte simplu. Oamenii din psihologie înțeleg frecvența după răspuns (FFR). Atunci când este aplicat la reclamă sau la orice alt suport, este incredibil de convingător.

Tactică de control rafinată

Cu această tehnologie se poate face mult mai mult în ceea ce privește densitatea informațiilor care pot fi trimise pe astfel de operatori. Obiectivul multor planificatori militari este de a putea transfera chiar și seturi de gândire și memorie. Aceste tipuri de tehnologii atunci când sunt aplicate in mass-media, în special atunci când sunt cuplate cu supravegherea în masă a populației, acest lucru le permite celor care controlează astfel de tehnologii să aibă efecte profunde pe o bază extrem de individualizată. Acest sistem de livrare poate fi adaptat unei persoane individuale pentru a avea influențe specifice asupra tipului și subtipului de personalitate individuală.

Grija perpetuă ca mijloc de închisoare

Totuși, cel mai simplu mecanism de inhibare a funcțiilor superioare ale minții, a performanțelor maxime și a capacităților umane anomale este acela de a menține oamenii într-o stare constantă de griji, agitație și frică. Suna familiar? În aceste state, nu este posibil să se ajungă la o stare mai mare de conștientizare. Aceste stări emoționale nu permit creierului să funcționeze într-o manieră care să permită această posibilitate. Frica este adversarul și stă la baza utilizărilor necorespunzătoare ale acestor tehnologii. Guvernul se teme de o populație luminată, unde lumina adevărului strălucește în colțurile sale cele mai întunecate.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here