Nikola Tesla inventase deja drone cu mai mult de 100 de ani în urmă

0
1079

Crezi că dronele sunt rezultatul invențiilor moderne ? Nikola Tesla a fost unul dintre cei mai mari inventatori din toate timpurile, a brevetat o dronă în 1898. Nikola Tesla credea că aceste mașini „fără pilot” vor pune capăt tuturor războaielor.

Tesla a făcut descoperiri inovatoare, cum ar fi comunicații radio fără fir, motoare cu turbină, elicoptere (deși Da Vinci a fost primul care a avut ideea), lumini fluorescente și neon, torpile și raze X, printre altele.

La momentul morții sale, Nikola Tesla deținea în jur de 700 de brevete în întreaga lume. Cu toate acestea, mulți oameni cred că Nikola Tesla are câteva invenții mai întunecate, iar brevetul său „mașina ucigașă” a fost una dintre ele. De fapt, Nikola Tesla nu numai că a inventat mașina ucigașă; El a brevetat mașinile pe care le credea atât de mortale încât ideea utilizării lor ar provoca pace între omenire.

In 1898, inventor Nikola Tesla showed off the world’s first wireless remote control vehicle (a small boat) at New York’s Madison Square Garden. Tesla’s demonstration involved maneuvering the boat without touching it, as well as it turning on-board lights off and on.

Iată un extras al brevetului: „Se știe că eu, Nikola Tesla, am inventat câteva îmbunătățiri noi și utile în metodele și aparatele de control de la distanță a funcționării motoarelor de propulsie, a dispozitivului de direcție și a altor mecanisme transportate de corpuri în mișcare sau plutitoare. ” NIKOLA TESLA:

Deși Nikola Tesla nu a menționat undele radio după numele lor modern de când au fost descoperite în secolul al XIX-lea, ideile sale au continuat să modeleze lumea modernă a mașinilor fără pilot. De la Curiosity Rover pe Marte, în căutarea unei vieți extraterestre, pana la drone de jucărie folosite pentru a fotografia peisaje incredibile, îi datorăm totul lui Tesla.

https://media.defense.gov/2012/Jul/31/2000129297/-1/-1/0/120731-F-DW547-001.JPG

Potrivit popsci.com, prima dronă militară, construită în singurul scop al războiului a fost Bugul Kettering. În loc să utilizeze telecomanda, a fost preprogramata să zboare pe o anumită distanță.

Sursa