Ploaia cu CARNE din 1876 – un mister pierdut în timp – VIDEO

0
158

Deşi pare extrem de bizar, în istoria planetei noastre chiar a existat o zi în care a plouat cu carne crudă şi proaspătă. Fenomenul ciudat şi greu de explicat a avut loc în Kentucky, SUA, în primăvara anului 1876.

Totul s-a întâmplat fulgerător în apropierea fermei soţilor Crouch. „Mă aflam în curte, la câțiva pași de casă. Bătea un vânt ușor, însă cerul era senin și soarele strălucea cu putere. Fără nicio avertizare, în aceste condiții, a început ploaia, o ploaie care in loc de stropi de apa a adus bucati de carne cruda”, avea să declare pentru reporterii locali doamna Crouch.

Unele bucăți erau mici, „ca fulgii de zăpadă”, iar altele atingeau lungimea de 7-8 centimetri declara şocat Allen Crouch.

Soții Crouch au crezut că ploaia fusese un miracol sau o avertizare sinistră. În scurt timp, vestea s-a răspândit și o mulțime de vecini curioși au venit să vadă zona unde avusese loc acest fenomen inexplicabil. O zonă lungă de 90 de metri și lată de 45 de metri rămăsese acoperită cu bucăți de carne. Carnea putea fi găsită pe garduri, în fermă și împrăștiată peste tot pe pământ.

Martorii de atunci cred a fost că era vorba despre carne de vită, culoarea și mirosul ei părând să indice acest lucru.

De aici au luat naştere o serie de spaculaţii halucinante… ba că bucăţile de carne care au înlocuit stropii de ploaie sunt de oaie, ba că sunt de căprioară.

Pentru a pune capăt discuțiilor, un măcelar care a mușcat și el din carne a susţinut că proveniența cărnii, la fel de ciudată ca şi fenomenul care a adus-o, nu este „nici de animal mare, nici de pește și nici de pasăre”.

O posibilă explicaţie a neobişnuitului fenomen a aparţinut savantului Leopold Brandies, care susținea că evenimentul era pur și simplu o ploaie de nostoc (cleiul pământului), un gen de cianobacterie care devine similară cu jeleul atunci când intră în contact cu ploaia. Teoria sa spunea că nostocul înmugurea pe pământ, iar că din cer nu căzuse altceva decât o ploaie obișnuită. Amândouă teoriile științifice legate de ploaie au fost abandonate mai târziu, după ce a apărut o teorie mai probabilă – deși la fel de neobișnuită.

În schimb, soții Crouch, un chimist pe nume Robert Peter și chimistul de la Colegiul Louisville au emis o altă teorie frapantă, potrivit căreia ploaia fusese cauzată de un stol de vulturi care vomitaseră simultan, după ce „se ospătaseră mai abundent decât ar fi fost recomandat”.

Sursa

Sursa 2

Sursa imagine