Puerta de Hayu Marca din Peru – Poarta zeilor (Mit sau realitate)

0
84

În munții Peru se află o poartă învăluită în mister și atribuită cu capacități de proporții mitice. Se crede că multe site-uri antice de pe Pământ dețin puteri speciale și emit frecvențe unice de energie, lumini sau sunete care par altfel imposibile. Alții țin povești despre oameni, orașe și chiar nave întregi care dispar, fără a lăsa urmă.

Stonehenge, Triunghiul Bermudelor, Poarta Soarelui din Tiwanaku, Bolivia și multe altele au determinat chiar și oameni de știință să-și puna intrebari. Ar putea aceste regiuni să fie de fapt portaluri catre alte dimensiuni, ușile sunt cunoscute sub numele de stargate, prin care oamenii, precum și zeii, trec de la și din această lume la alta?

Orașul Zeilor

Orașul Zeilor, în munții Peru, găzduiește una dintre aceste porti stelare suspecte. Datorită terenului montan stâncos și protecției din partea guvernului peruan ca sit arheologic antic, este neexplorat. Cercetătorii încă nu sunt siguri dacă această zonă conține sau nu asezari, dar formațiunile de rocă prezintă o asemănare interesantă cu locuințe și structuri.

Poarta zeilor a fost descoperită în 1996 de Jose Luis Delgado Mamani, un ghid turistic local care a venit în timp ce se deplasa prin poalele muntelui pentru a se familiariza cu zona. Când s-a apropiat de poarta masivă, si-a adus aminte ca a văzut aceast portal chiar în visele sale. O poartă de marmură roz, cu o ușă mai mică, din care emana o misterioasă lumină albastră. I se prezentase în timp ce dormea, iar momentul descoperirii l-a copleșit aproape până la punctul de a leșina.

Ar putea fi doar o coincidență fantastică?

Legenda Porții Zeilor

Popoarele băștinașe din Lacul Titicaca, Panu și restul regiunii înconjurătoare au povestesc despre o ușă misterioasă care duce catre „țările zeilor”. Eroii din vechime au fost primii martori care intrau dincolo prin această ușă pentru a se alătura zeităților lor, odată ce timpul lor pe acest Pământ s-a încheiat.

Legenda menționeaza, de asemenea, ca aceiași oameni grozavi reintră prin aceeași poartă cu zeii lor lângă ei, pentru a verifica viața celor pe care i-au lăsat în urmă. De asemenea, exista o profeție: într-o zi, în viitor, poarta se va deschide „mult mai mare decât este în realitate” și va permite zeilor să se întoarcă la corăbiile lor solare.

Toate acestea și mai multe au trecut prin mintea lui Mamani în timp ce a văzut această structură magnifică în afara viselor sale pentru prima dată. Această poartă a fost sculptată din fața stâncii, înălțându-se 7 metri înălțime cu 7 metri lățime, cu o ușă mai mică la baza. În centrul ușii mai mici se afla o depresiune circulară și s-a descoperit curând că aceasta făcea aluzie la încă un mit care implică un străvechi preot Incan care fugea pentru viața sa de conchistadorii spanioli:

Preotul Templului celor șapte raze a smuls un disc de aur prețios, cunoscut sub numele de „cheia zeilor celor șapte raze”, de la pirații care au fugit în munții Hayu Marca.

El a dat peste Poarta Zeilor, care era păzită cu atenție de preoți șamani. Fugind pentru viata sa si in disperarea de a scapa de pirati preotul ajunge la aceasta poarta, unde in schimbul acestei chei samanul l-a scapat de pirati lasandu-l sa intre prin acest portal. O lumină albastră pală scălda rocile înroșite în timp ce el se uita uimit. Preotul Incan, Amaru Ramu, a pășit prin poartă, pentru a nu mai fi văzut niciodată.

Odată ce a recunoscut portalul din visele sale, Mamani a luat imediat legătura cu experți arheologici din satele din jur din La Paz, Puno și Lima, iar în câteva ore site-ul s-a umplut cu istorici și oameni de știință care erau familiarizați cu legendele din zonă.

În ciuda afirmațiilor privind faptul că poarta de acces a fost un portal către alte lumi, indiferent dacă duce la numeroase tuneluri îngrădite în munte sau capabile să transporte oameni și alte ființe în alte dimensiuni, oamenii de știință au rămas sceptici. Poarta părea să fie sculptată ca o structură din stâncă, fără niciun indiciu ca ar fi o usa. Potrivit unora punând mâinile pe ușă, puteau simți o energie subtilă pulsând din interior. Unii au auzit muzică ritmică ciudată. Alții au afirmat că au văzut viziuni despre coloane de foc și lucruri dincolo de această lume.

Ceea ce i-a intrigat cel mai mult pe oamenii de știință a fost faptul că ușa masivă avea o asemănare izbitoare cu o altă structură. Poarta Soarelui, în Tiwanaku, Bolivia, precum și alte cinci puncte arheologice, toate conectate într-un model tip grilă.

Zonnepoort

De asemenea, localnicii susțin că au asistat la o activitate semnificativă a OZN-urilor, precum lumini albastre strălucitoare și discurile albe strălucitoare.

Majoritatea acestor site-uri rămân în mare măsură explicate de știința modernă și, probabil, aceasta este o mare parte din atracția lor. Indiferent dacă sunt portaluri extraterestre pentru universuri alternative, pasaje prin care pot reapărea zeii și oamenii pot dispărea sau pur și simplu o structură străveche concepută pentru ritualuri aceste formațiuni ciudate continuă să ne intrige si azi.

Sursa