Stiti de ce nu se vad stele in filmari realizate in spatiu ?

0
207

Stelele sunt clar vizibile în spațiu. De fapt, le putem vedea mai bine din spațiu decât prin atmosfera noastră groasă. De asta continuăm să trimitem telescoape pe orbita terestră. Deci, de ce nu sunt vizibile stelele în fotografii sau înregistrările video?

Potrivit celor de la ifl science, motivul are mult mai mult de a face cu fotografia decât cu astronomia. Stelele sunt foarte slabe, iar lumina reflectată de Pământ și de Lună este mult mai strălucitoare. Planeta noastră și satelitul său Luna sunt vizibile în mod clar, dar stelele de multe ori nu pot fi văzute. Situația nu este doar o problemă exclusivă în spațiu. Încercați să faceți o fotografie a cerului de noapte pe telefonul dvs. mobil. Câte stele vedeți?

Cerul Lunii este negru nu pentru că este noapte, ci pentru că satelitul nostru nu are atmosferă care ar împrăştia lumina, asemenea fenomenului de pe Terra. Totuşi, este atât de multă lumină pe Lună în miazăzi pe cât este pe planeta noastră. Acest lucru face ca în imagini suprafaţa să fie extrem de luminoasă conform site-uli descopera.ro

Sursa