Top 10 mistere inexplicabile ale lumii – EXPLICATE

0
279

1. Misterul inexplicabil al cercurilor in diferite culturi (porumb, grau)

UNDE? Primul cerc, înregistrat în 1966, a fost descoperit de un fermier australian de trestie de zahăr care a pretins că a văzut o navă farfurie zburatoare care se ridica dintr-o mlaștină înainte de a zbura.

CARE E POVESTEA? Cercurile de culturi timpurii erau modele circulare primitive ale culturilor aplatizate, adesea create în circumstanțe misterioase peste noapte și atribuite străinilor. Au început într-un moment în care farfurii zburătoare erau extrem de populare în literatura și filmele S.F.. De-a lungul deceniilor, cercurile de cultură au evoluat pentru a fi din ce în ce mai complexe. Astăzi, acestea apar sub formă geometrică, cum ar fi dubla helix ADN, sau fractale cu forme foarte complexe.

EXPLICATIE Cel mai convingător aspect al cercurilor de cultură este complexitatea și viteza cu care apar. Însă, au pierdut acest atribut peste noapte când, în 1991, doi bărbați din Southampton, Anglia, au recunoscut că au creat cercuri de cultură de 15 ani.

Perechea a fost capabilă să realizeze modele complexe folosind scânduri, frânghii, pălării și sârmă – și ar putea crea un cerc de 40 de picioare în 15 minute.

MAI MULTE? O altă credință populară este că farfuriile zburătoare lasă depozite de azotați în locațiile cercurilor de cultură. In testarea probelor s-a găsit, într-adevăr, azot în pământ în mai multe locuri. Dar, departe de a demonstra dovezi chimice de vizitare extraterestră, aceasta este marca agricultorilor care folosesc îngrășăminte pe bază de nitrați pentru a-și cultiva culturile.

2. Misterul OZN-urilor

UNDE? Prima observare raportată a unui OZN a venit din Texas în 1878, când un fermier local a raportat că a văzut un obiect de zbor mare, întunecat, circular, zburând „cu viteză minunată”.

CARE E POVESTEA? În anii 1950, numărul de observații OZN crestea considerabil. Cel mai obișnuit tip au fost farfuriile zburătoare, descrise ca având capacități minunate de manevră dincolo de orice aeronavă creată de om.

Misteruri OZN explicate

OZN-URI EXPLICATE Acronimul OZN reprezintă obiectul zburător neidentificat. Cu toate acestea, nenumărate observații OZN pot fi identificate ulterior drept praf pe obiectivul camerei, avioanelor, elicopterelor, baloanelor meteorologice, cometelor, meteoriților și chiar planetelor care pot fi văzute cu ochiul liber.

MAI MULTE? Astăzi, există niște dovezi video și fotografii destul de uimitoare ale navelor spațiale extraterestre. Desigur, există și filmul Ziua Independenței . Farsele sunt cea mai bună explicație pentru imaginile generate de computer cu OZN-uri.

3. Misterul experienței iesirii din corp (Proiectie astrala)

UNDE? Timp de mii de ani, nenumărate persoane din culturi din întreaga lume au raportat ceea ce noi numim acum ca fiind proiectare astrala. Deoarece se simte atât de real, este interpretat ca o separare literală a unei minți sau a sufletului de corpul fizic.

CARE E POVESTEA? Un astfel de eveniment pare a fi o dovadă puternică pentru o lume a spiritelor, viața de apoi și chiar dimensiuni alternative în care există alte ființe inteligente. 

În afara experiențelor corporale explicate

Totul are loc în marele teatru al minții tale. Doar practicarea unui vis lucid poate induce o dedublare astrala, care există într-un spectru de experiențe la granița somn-veghe, aproape de paralizia somnului.

În loc să-ți proiectezi conștientizarea într-o lume de vis fantezistă, te afli conștient de paralizia somnului care te împiedică să îți acționezi visurile. Te afli într-o replică a dormitorului tău, plutind deasupra „corpului” tău. Aceasta este stimulată prin diminuarea senzațiilor corporale în timp ce adormi fizic.

MAI MULTE? Deci, convins că experiența este reală, teoreticienii au încercat mult timp să dovedească validitatea încercând să obțină date din locații îndepărtate. Din păcate, nimic nu a apărut în condițiile științifice necesare pentru a acorda credinței adevăratei proiectari astrale.

4. Misterul puterii piramidale

UNDE? Piramidele din Giza din Egipt sunt cu adevărat ceva special. Încă nu știm cum egiptenii au construit cea mai mare piramidă dintre toate, cunoscută sub numele de Marea Piramidă a Cheops (sau Khufu), acum aproximativ 5.000 de ani. Amintiți-vă, aceastea au fost chiar înainte de invenția roții.

Pyramid of Cheops are dimensiunea unei clădiri de 40 de etaje și acoperă o suprafață suficient de mare pentru a încadra 10 terenuri de fotbal în ea. Peste 2 milioane de blocuri de piatră au fost folosite pentru a realiza piramida, fiecare cântărind 2-5 tone și tăiate dintr-o carieră de calcar îndepărtată de cealaltă parte a Nilului. Experții consideră că a fost nevoie de 400.000 de bărbați în aproximativ 20 de ani.

CARE E POVESTEA? Facilitățile inginerești deoparte, unii dintre aceștia pretind că dețin un fenomen inexplicabil al Piramidei. În anii 1940, un inginer ceh pe nume Karel Drbal a susținut că piramidele mici de aceeași dimensiune relativă ca Marea Piramidă (la scară de 1: 1.000) ar putea ascuți lamele de ras. Explicația sa a fost că forma piramidei concentrează energia cosmică atunci când este aliniată precis pe axa nord-sud, care poate reînnoi structura cristalină a oțelului.

Puterea piramidei explicată

PUTEREA PIRAMIDEI EXPLICATĂ În ciuda pretențiilor lui Drbal și ale altora, nu există dovezi științifice că puterea piramidei există. Este un mit, probabil condus si de natura convingătoare a piramidelor și de originile lor antice, inexplicabile.

MAI MULTE? După cum a scris neurologul Terence Hines: “Piramida Putere a devenit o nebunie în lumea pseudoștiinței pentru o scurtă perioadă la mijlocul anilor ’70. Ideea era că forma piramidală în sine era magică și plină de o energie și o putere misterioasă.”

“Revendicările Piramidei au fost de fapt testate. În 1973, Alter și Simmons au arătat că containerele în formă de piramidă nu erau mai eficiente decât orice altă formă pentru a păstra materia organică (flori sau carne) introduse în ele.”

5. Misterul fețelor lui Belmez

UNDE? În 1971, în micul sat spaniol Belmez, Maria Pereira a revendicat că un chip uman a apărut spontan pe podeaua bucătăriei sale de ciment. Nu a trecut mult timp până a distrus podeaua și a înlocuit-o dar a apărut imediat o nouă față.

CARE E POVESTEA? Tot mai multe fețe au continuat să apară pe podeaua bucătăriei lui Pereira, atrăgând în fiecare zi mii de vizitatori. Bărbați, femei, mici sau mari cu timpul, au descoperit că acea casa, construită în jurul anului 1830, aparent se afla deasupra unui cimitir folosit de romani, musulmani spanioli și apoi creștini medievali.

Fanii paranormali sugerează că fețele s-au manifestat pe podea prin telekinezie. Această noțiune s-a bazat pe pretenția că expresiile de pe fețele lor se schimbau odată cu starea de spirit a Mariei Pereira.

Multă vreme, scepticii au bănuit că Maria Pereira a pictat singură fețele. Dar acest lucru nu a fost verificat – pentru că nu a beneficiat niciodată financiar de toată atenția. A trăit o viață simplă în aceeași casă și, în cele din urmă, a murit în 2004.

MAI MULTE? Abia de curând tehnologia a putut explica acest mister. Analiza științifică a modificărilor moleculare ale apelor a demonstrat că a fost implicată o anumită farsa. Mulți cred acum că tablourile au fost de fapt create de fiul răutăcios al Mariei, Diego Pereira, care și-a dedicat ani buni in a-și speria mama îndurerată.

6. Misterul Profeției maya

UNDE? Potrivit unora, profeția maya afirmă că întreaga lume, așa cum o știm, se va încheia pe 21 decembrie 2012.

CARE E POVESTEA? Profeția se bazează pe ideea că atunci când vechii mayași au trasat poziția noastră in Calea Lactee, au creat un calendar astrologic. Ei au prezis că la Solstițiul de iarnă din 2012, Pământul va trece într-o nouă fază astrologică. Noii adepti au interpretat acest lucru ca o știre că ceva dramatic s-ar întâmpla – și anume, o Apocalipsă globală, sau sfârșitul timpurilor in stil biblic.

Profeția Maya 2012 explicată

PROFETIA MAIA EXPLICATĂ Savanții mayași raportează că nu există dovezi care să arate că mayașii au făcut vreodată vreun fel de profeție. Calendarele urmăresc trecerea timpului; ei nu prezic viitorul. Calendarul maya trebuia să se termine undeva. Nu numai că se termină, dar începe din nou într-un ciclu nou, la fel cum calendarul dvs. se încheie pe 31 decembrie și începe din nou pe 1 ianuarie.

MAI MULTE? Acesta nu este un fenomen nou: pe măsură ce datele de referință se apropie, teoriile de la sfârșitul lumii ies din lemn cu o popularitate uluitoare. Oamenii adoră aceste lucruri.

Din păcate, pentru fanii profeției maya, nu există dovezi care să susțină ideea că alinierea planetelor în raport cu constelațiile stelare îndepărtate privite din perspectiva noastră pământească are vreo legătură cu viața de pe Pământ. Este la fel de fiabil științific ca citirea horoscopului.

7. Misterul Stonehenge

UNDE? Stonehenge este un legendar monument neolitic realizat cu pietre transportate în țara Wiltshire din Țara Galilor și construit cu scop necunoscut.

CARE E POVESTEA? Stonehenge este cu adevărat unul dintre marile mistere inexplicabile ale lumii. Nu este o farsă – estimat că are mai mult de 5.000 de ani – este probabil cel mai important monument preistoric din întreaga Britanie.

Stonehenge explicat

Timp de mii de ani, Stonehenge a stat în tăcere, oferind câteva indicii cu privire la sensul existenței sale. Cu toate acestea, săpăturile au relevat faptul că Stonehenge a fost construit în patru etape:

  1. În 3100 î.Hr., o serie de găuri au fost săpate pentru ceremonia religioasă.
  2. Peste 1.000 de ani mai târziu, a avut loc cea mai dramatică etapă a construcției. Pietrele uriașe din munții din Țara Galilor au fost transportate la mai mult de 240 de mile până la locul Stonehenge pentru a forma un cerc dublu incomplet, aliniat perfect cu răsăritul de vară.
  3. Cea de-a treia etapă, în 2000 î.Hr., a înregistrat sosirea mai multor pietre, transportate pe uscat din Marlborough Downs la aproximativ 25 de mile distanță.
  4. În cele din urmă, după alți 500 de ani și numeroase generații au trecut, cineva a simțit nevoia de a rearanja masivele de piatră galeze în potcoava și cercul familiar pe care le vedem astăzi.

MAI MULTE? De fapt nu pot. Unul dintre marile mistere inexplicabile ale omului antic, sensul lui Stonehenge nu este încă clar astăzi. A fost un templu, un înmormântare, un observator sau un calendar vechi? Este posibil să nu știm niciodată.

8. Misterul lui Bigfoot

E mare. Este păros. Și a jucat în propria sa emisiune TV.

UNDE? Bigfoot este renumit pentru că a scos bebelușii din drumeții și i-a ferit de vânătorii din America de Nord. Între timp, oamenii care trăiesc în regiunile Himalaya din Nepal și Tibet vorbesc despre o creatură umanoidă uriașă cunoscută drept Yeti.

CARE E POVESTEA? Bigfoot a fost descris ca o creatură inteligentă care trăiește în sălbăticie, cu o înălțime de aproximativ 6-10 metri și cântărea peste 500 de kilograme. Martorii susțin că are ochii mari, o creastă pe frunte și un cap ca de gorilă masculină. Presupunerile sale de amprente au 24 de centimetri lungime.

Misterul neexplicat al lui Bigfoot

BIGFOOT EXPLICAT . Bigfoot – cunoscut și sub denumirea de Sasquatch, Yowie și multe alte zeci de nume în funcție de cultura – este cel mai probabil rezultatul folclorului, identificării greșite si rezultatul multor farse reusite.

Cea mai cunoscută înregistrare a filmului Bigfoot de la Bluff Creek, California, a fost identificata a fi o farsă. După aproximativ 35 de ani de la filmarea filmului, Bob Heironimus a explicat pentru Washington Post cum a purtat un costum de maimuță pentru filmări.

MAI MULTE? De asemenea, nu există dovezi fizice care să susțină existența Bigfoot. Populația de reproducție a unui astfel de animal ar trebui să fie atât de mare încât am fi capabili să monitorizăm și să observăm in sălbăticie. Să nu mai vorbim de toate materiile fecale, părul, amprentele, cadavrele și scheletele care nu există.

9. Misterul monstrului Loch Ness

UNDE? Monstrul Loch Ness se pretinde a fi o creatură preistorică care locuiește în Loch Ness în Highlands, Scoția.

CARE E POVESTEA? Nessie a lovit pentru prima dată titlurile ziarelor în 1933, când a fost publicată o poveste. Raportul vorbea despre un londonez care a vizitat cu câteva săptămâni mai devreme “o formă extraordinară de animal … cea mai apropiată forma fiind a unui dragon sau a unui animal preistoric .

După aceea, au fost raportate mai multe observații și aceste fenomene inexplicabile au atins titlurile internaționale. În același an, un motociclist a susținut că l-a vazut pe Nessie, în timp ce se plimbă pe drum și se strecura înapoi în lac. Curând, au fost publicate fotografii aparente ale monștrului Loch Ness.

Monstru Loch Ness explicat

MONSTERUL LOCH NESS EXPLICAT. Nu există nici o îndoială că povestea lui Nessie a atras un interes turistic imens faimosului Loch Ness. În timp ce unii oameni cred că monstrul este un plesiozaur viu, New Scientist subliniază că o astfel de creatură nu și-ar fi putut ridica fizic capul din apă, așa cum sugerează fotografiile și anecdotele.

MAI MULTE? Cea mai convingătoare dovadă a inexistenței sale este că raul loch are doar 10.000 de ani – și a fost înghețat timp de aproximativ 20.000 de ani înainte. Pentru ca un monstru preistoric pretins a fi vechi de milioane de ani, numerele nu se ridică.

10. Misterul triunghiului Bermudelor

UNDE? Triunghiul Bermudelor este responsabil pentru dispariția nenumăratelor avioane și bărci în ocean, între Florida, San Juan și Bermuda. Această zonă este una dintre cele mai navigate piste de transport maritim din lume, cu nave care traversează zilnic porturile din America, Europa și Insulele Caraibe.

CARE E POVESTEA? De-a lungul anilor, au existat o serie de dispariții care s-au întâmplat în circumstanțe misterioase, despre care unii oameni susțin că se depășesc posibilitățile de eroare umană, de avarie a echipamentului sau de dezastre naturale. Fanii paranormali vorbesc despre o suspendare a legilor fizicii.

Primul eveniment neexplicat a avut loc în anii ’50, când povestea zborului 19 a ieșit la iveală, detalind un grup de cinci bombardieri ai Marinei SUA într-o misiune de instruire. Seful de zbor a spus: “Intrăm în apă albă, nimic nu pare corect. Nu știm unde suntem, apa este verde”. De asemenea, s-a afirmat că oficialii Marinei au spus că avioanele „au zburat pe Marte”.

TRIUNGHIUL BERMUDA EXPLICAT Este această parte a Pământului bântuit? Este un portal către o altă dimensiune? Ar trebui să fim liberi?

De fapt nu. Dacă luați orice altă zonă de ocean cu trafic marit și aerian comparabil, Triunghiul Bermudelor este responsabil pentru nu mai multe dispariții decât oricare altul.

Poate cel mai mare mister dintre toate este mintea umană!

Sursa