VIDEO – Descarcari electrice ale unui fulger in forma de tentacule

0
147

Această imagine nu a fost editată in nici un program de editare foto, este o imagine reală care a fost capturată de un specialist de la Observatorul McDonald pe 2 iulie cunoscut sub numele de Stephen Hummel.

După cum vă puteți da seama deja, imaginea prezintă un fenomen natural care poate fi descris doar ca „tentacule roșii în formă de meduză care se răspândesc pe cerul nopții”.

Pentru a surprinde aceasta imagine, Stephen a înregistrat cerul timp de peste patru ore și jumătate. A înregistrat peste 70 de ore de imagini din cer pe care le-a investigat pe parcursul anului.

Nuanța roșie pe care o puteți vedea emanând din ea este rezultatul azotului care plutește în atmosfera Pământului. Acest gaz se umple în esență cu electricitate care îl obligă să lumineze această culoare roșu aprins. Aceste “tentacule” sunt de obicei vizibile doar o zecime de secundă, astfel încât vă puteți imagina cât de greu a fost de capturat aceasta imagine.

Acest fenomen a fost creat pentru prima dată de un profesor de fizică cunoscut sub numele de Davis Sentman și au fost descoperit pentru prima dată în 1989 pe întreaga planetă, cu excepția Antarcticii.

Sursa